wat en waarom winterbanden

Wat en waarom winterbanden?

Winterbanden zorgen voor een betere veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden zoals sneeuw, ijzel en regen. Ze hebben een specifiek aangepast profiel waarbij er gebruikt wordt gemaakt van lamellen. Winterbanden hebben ook een andere rubbersamenstelling. Al deze kenmerken zorgen ervoor dat winterbanden je een optimale veiligheid geven op winterse ondergronden.

De rubbersamenstelling van een winterband

Winterbanden hebben een verschillende rubbersamenstelling in vergelijking met een normale zomer band. Rubber wordt harder als de temperatuur daalt (vanaf 7°C),  maar dankzij het aangepaste rubber van een winterband blijft het rubber flexibel tijdens koude temperaturen of winterse omstandigheden. Dit alles zorgt ervoor dat je een betere grip hebt op de weg en heel belangrijk om weten is dat de remafstand veel korter is bij gebruik van winterbanden.

Het profiel van een winterband

Net zoals de rubbersamenstelling van een winterband is ook het profiel totaal verschillend van een gewone zomerband. Een winterbanden wordt uitgerust met ‘lamellen’. Als een auto begint te glijden of te slippen dan vervormt het profiel en grijpen de ‘lamellen’ zich vast aan het wegdek. Dit zorgt ervoor dat je nergens in het decor terecht komt.

Waarom winterbanden kopen

Winterbanden worden aanbevolen bij iedereen die de auto in de winter dagelijks gebruikt en/of op wintersport gaat. De winterbanden zijn gemaakt voor dit weer en zorgen ervoor dat jouw zomerbanden langer meegaan. Door een zachtere rubbersamenstelling en een aangepast profiel zijn de winterbanden ideaal voor een gladder en moeilijker terrein. Je hebt meer grip en bijgevolg ook meer controle over je auto.

Naast deze voordelen is het ook in tal van landen verplicht om winterbanden te monteren in soortgelijke omstandigheden. Het is dan ook in het belang van de eigen veiligheid.

Indien je overtuigd bent, koop dan zeker jouw banden online op deze manier bespaar je makkelijk 40%. Bekijk hier ons volledig aanbod van winterbanden.

Bekijk ons aanbod van winterbanden