Winterbanden test

Winterbandentest

Het is natuurlijk belangrijk dat je een juiste keuze maakt omtrent welke winterbanden. Daarvoor tonen we je enkele tests van verschillende winterbanden.

Winterbandentest is een site die volledig draait om winterbanden en dan meer specifiek tests van winterbanden. In het totaal tonen ze meer dan 35 verschillende tests van winterbanden. Opvallende is dat de A-merken, toch steeds de betere scores behalen in vergelijking met goedkopere winterbanden. Ze bekijken ook het verschil tussen winterbanden en 4-seizoensbanden. Hieruit kunnen we concluderen dat wie tijdens de wintermaanden de auto dagelijks nodig heeft, het best winterbanden monteert. Sowieso voor mensen die op wintersportvakantie gaan, wordt het ten sterkste aangeraden om winterbanden te monteren.

Uit verschillende tests blijkt dat winterbanden beter scoren dan 4-seizoensbanden op volgende aspecten:

    • Trekkracht, vertrekken verloopt veel vlotter en soepeler
    • Algemene grip op de rijbaan, beter gedrag bij het nemen van de bochten
    • Veel kortere remafstand
Om alle tests te bekijken verwijzen wij je door naar deze pagina.

 

Bandenlabel

Het Europese bandellabel wordt door fabrikanten aan banden toegekend. Het informeert de koper onder andere over de remweg op een nat of glibberig wegdek. Op deze manier kan je de merken gemakkelijk met elkaar vergelijken.

Testresultaten bij het remmen

Bij een vergelijkingstest bleek dat je met winterbanden 25 meter minder nodig hebt om af te remmen dan met zomerbanden in winterse omstandigheden. Met andere woorden: rijden met zomerbanden is simpelweg gevaarlijk. Je rijstijl aanpassen zal niet veel helpen en hiermee verklein je de kans op verkeersongevallen.

winterbanden test

Waarom winterbanden kopen

Winterbanden worden aanbevolen bij iedereen die de auto in de winter dagelijks gebruikt en/of op wintersport gaat. De winterbanden zijn gemaakt voor dit weer en zorgen ervoor dat jouw zomerbanden langer meegaan. Door een zachtere rubbersamenstelling en een aangepast profiel zijn de winterbanden ideaal voor een gladder en moeilijker terrein. Je hebt meer grip en bijgevolg ook meer controle over je auto.

Naast deze voordelen is het ook in tal van landen verplicht om winterbanden te monteren in soortgelijke omstandigheden. Het is dan ook in het belang van de eigen veiligheid.

Indien je overtuigd bent, koop dan zeker jouw banden online op deze manier bespaar je makkelijk 40%. Bekijk hier ons volledig aanbod van winterbanden.